Wijnmaker Ingrid Groiss - Of Je Wijn Lust?!

Wijnmaker Ingrid Groiss

Wijnmaker Ingrid Groiss

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, een mooie gelegenheid om een vrouwelijke wijnmaker in de spotlight te zetten! We willen jullie graag kennis laten maken met het wijnhuis Weingut Ingrid Groiss.

Tijdens ‘Proeven tussen de stellingen’, een enorme proeverij die wijnkoperij Okuysen tweemaal per jaar organiseert in hun magazijn, ontmoeten we in 2017 wijnmaker Ingrid Groiss. We waren bijzonder gecharmeerd van Ingrid én van de Gemischter Satz die ze ons liet proeven. Eerlijk gezegd had Hilde tot voorkort nog nooit gehoord van Gemischter Satz. Voor lezers die ook nog niet bekend zijn met deze wijnsoort: Gemischter Satz is een wijn gemaakt van verschillende druivensoorten, waarbij verschillende druivenrassen in één wijngaard staan. Tijdens de oogst zijn sommige rassen overrijp, andere weer onrijp en andere weer gewoon perfect. Ingrid Groiss heeft een wijngaard met zeventien verschillende druivenrassen! Van de bekende grüner veltliner en chardonnay tot de wat onbekendere sämling en rotgipfler.

© Ingrid Groiss

Waarom we fan zijn van Ingrid Groiss? Ze vertelt vol enthousiasme, zonder hoogdravend te worden, over haar wijn en haar visie op wijn maken. Ze laat technische poespas zoveel mogelijk achterwege en wil juist het terroir laten spreken.

Waarom we fan zijn van haar Gemischter Satz? De wijn is complex en elegant tegelijk. Bij elke slok ontdek je nieuwe smaken, zoals lichte bloesem en rijpe abrikozen. De wijn is heerlijk om zo te drinken, maar ook goed gastronomisch inzetbaar. De Gemischter Satz is een alles behalve saaie allemansvriend, en kan door de verscheidenheid aan druiven met veel gerechten worden gecombineerd. Een fijne match met een kaasje of lekker om te drinken bij een lichte maaltijd met kip of vis.

Benieuwd geworden naar deze spannende witte wijn? Neem een kijkje op de website van Okhuysen of ga naar het mooie Haarlem om een bezoekje te brengen aan de winkel.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling