Walvisch - Kaapse Wit - Of Je Wijn Lust?!

Walvisch – Kaapse Wit

Walvisch – Kaapse Wit

Wijnweetje: De Kaapse Wit is een blend van de druivenrassen roussanne, viognier, grenache blanc en chardonnay. Dit zijn, op de chardonnay na dan, druivenrassen die je normaal gesproken voornamelijk vindt in de Rhône, de Kaapse Wit komt uit Zuid-Afrika.

Geur: In de neus is de wijn erg vriendelijk, maar ook een beetje verlegen. Door de wijn even in het glas te laten rusten komt de wijn los. De Kaapse Wit ruikt lekker jong met aroma’s van citroen, bloesem, gele appel en in de verte iets van gebakken brood.

Smaak: De Kaapse Wit is lekker lobbig (lobbig? Uh? Wat? Met lobbig bedoelen we dat de wijn in je mond iets dikker aanvoelt). We hebben de wijn twee keer geproefd, de tweede dag kwamen de zuren in de wijn meer naar voren. We proeven dezelfde fruitaroma’s die we ook ruiken.

Een witte Rhône-blend is vaak best kruidig, maar de Kaapse Wit is dat niet. De wijn is juist fris en een beetje vettig, daar worden wij vrolijk van.

Wijnspijstip: Drink de wijn eens bij een salade met romige kazen of een vettig visje. De Kaapse Wit is ook een fijne wijn om op een zonnige dag als aperitief in de tuin of op het balkon te drinken.

Met dank aan Wijnkoperij Platenburg (Rotterdam).

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling