Vin + Fromage = Mariage - Of Je Wijn Lust?!

Vin + Fromage = Mariage

Vin + Fromage = Mariage

Begin december zijn we een lang weekend naar Parijs geweest samen met Beppe (Hildes oma). De oom en tante van Hilde wonen in Parijs en direct na aankomst zijn we bij hen gaan lunchen. Na de heerlijke quiches wilden we eerste even inchecken.

Wij verbleven aan de andere kant van de stad bij Hotel Eugene en Ville, achter het warenhuis La Fayette. Beppe bleef gezellig bij haar dochter logeren. Na het inchecken gingen we Parijs nog even in en maakten we een stadswandeling in de wijk Bastille. Op advies van Alice In Paris wipten we ook even binnen bij Les Petit Crus. Een wijnbar waar gezocht wordt naar ultieme kaas en wijn mariages. Deze wijnbar, of kaasbar het is maar net hoe je het bekijkt, serveert uitsluitend rauwmelkse kazen en biologische wijnen. Het concept is simpel, je kunt kiezen tussen verschillende kaasplankjes of gewoon een wijntje met een kaasje bestellen.

 

 

DILEMMA! We hadden maar drie kwartier voordat we gingen dineren bij familie, wat nu? Nemen we maar één kaasje of toch een plankje met het risico dat het wat overhaast genieten wordt? Na een kort inspectie van de kaart kozen we voor het ChouChoux-kaasplankje bestaande uit vier zachte kaasjes. De vier Franse kazen werden geserveerd op een leistenenplankje. De wijnen werden geschonken in reageerbuisjes, waar precies halve glazen in passen. Echt een leuk idee!

 

We hebben echt genoten van de kazen en wijn. Dit hebben we geproefd:
• Chacbitou, een zacht geitenkaasje uit de Bourgogne. Daarbij werd een VDP Hérault geschonken. De wijn is uitsluitend gemaakt van cabernet-sauvignon. Het is een frisse, licht zure wijn met aroma’s van rood fruit waaronder cassis. Leuk weetje: de witte wijn is gemaakt van rode druiven. De frisheid van de wijn paste goed bij het romige karakter van de kaas.

• Brillat-Savarin truffé,  heerlijk volromig koekaasje uit de Bourgogne met vleugje truffel. We dronken er een Cuvée Chardonnay Ardèche IGP bij (100% chardonnay). De wijn is complex in de neus met florale tonen, maar ook boter en brioche is goed te ruiken. Je proeft boter, bloemen en gezouten karamel. Deze wijn heeft hout gehad (mmm daar houdt Hilde van).

• Lou Claoussou, een schapenkaas met kruiden uit de Lozère. In het glas een  Cadet Rosé IGP Hérault gemaakt van merlot (70%) en Cabernet-Sauvignon (30%). Deze rosé heeft gerijpt op houten vaten, wat de wijn smaakkenmerken van toast en malt geeft. Daarnaast proef je ook citrus.• Roquefort, een schapenkaas die iedereen wel kent. Deze smeuïge en milde variant komt uit Aveyron.  De kaas paste goed bij de Cuvée Maury Vendages AOC Maury (Pyrénées-Orientales).

De wijn was op, maar gelukkig mochten we de kaasjes meenemen.

Ook een stedentripje naar Parijs in het verschiet? Les Petit Crus is een echte aanrader voor kaas- en wijnliefhebbers. Mocht je Frans niet meer up-to-date zijn, geen paniek, de medewerkers van Les Petit Crus spreken goed Engels.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling