Vijf wijncadeaus voor de feestdagen - Of Je Wijn Lust?!

Vijf wijncadeaus voor de feestdagen

Vijf wijncadeaus voor de feestdagen

Sinterklaas is weer in het land en ook de Kerst staat voor de deur. Altijd leuk om cadeaus te geven, maar deze boeken en gadgets zet je ook gerust op je eigen lootje.

  1. Het boek De wijnkaart, alsjeblieft (€25,99)

Als je de titel van dit boek hoort denk je waarschijnlijk aan een wijnkaart in een restaurant, maar niets is minder waar. In het boek staan landkaarten van verschillende wijngebieden met daarnaast informatie over bijvoorbeeld de belangrijkste druivenrassen, de geschiedenis van de gebieden en hoe de wijnregio er nu voor staat. Een handig boek als je bijvoorbeeld bezig bent met een wijnopleiding. Maar ook de “gewone” wijnliefhebber kan uren bladeren in deze leuk vormgegeven atlas. Ontdek welke wijnen er geproduceerd worden in je favoriete vakantieland of lees juist meer over voor jou onbekendere wijngebieden. Wil je meer gedetailleerde kaarten dan is ‘The World Atlas of Wine’ van Jancis Robinson een mooi geschenk.

 

  1. Het boek Winefolly (€23,99)

De ondertitel van Winefolly is ‘Learning by drinking’… waarom zou je ook niet studeren combineren met het drinken van een glaasje wijn?!  In dit boek worden de smaak van verschillende druivenrassen beschreven. Hoe hoort bijvoorbeeld een typische Albariño te smaken of een Cabernet Sauvignon. Goed idee om tijdens het lezen dan ook een Albariño of een fles Cabernet Sauvignon open te trekken!

  1. VacuVin (vanaf €9,-)

Wat ons betreft de wijngadget die in elk huis in de keukenla hoort te liggen. Nog wat wijn over na een gezellige borrelavond? Geen man over boord! Je doet een afsluitdopje op de wijnfles en met behulp van het pompje zuig je alle lucht uit de fles, waardoor je de wijn nog een kleine week kunt bewaren zonder dat de wijn aan smaak verliest. VacuVin maakt verschillende wijn- en keukenattributen, niet alleen voor stille wijnen,  ook voor een fles mousserend hebben zij een handige afsluitdop die tevens ook als schenktuitje te gebruiken is.

  1. 12 Nights of Wine Adventskalender (€34,95 incl. verzendkosten)

Aftellen tot kerst was nog nooit zo leuk. Trakteer een geliefde of jezelf op deze wijnbox met twaalf tubes van 100 milliliter gevuld met wijnen uit verschillende landen (zes witte en zes rode).  In de box zitten typische wijnen zoals een Pinot Grigio uit Italië en een Malbec uit Argentinië. Dit cadeau is leuk te combineren met de boekentips die we zojuist gaven, je weet dan waar de wijnen vandaan komen en hoe ze horen te smaken.

  1. Coravin Pivot (€99,- t/m december daarna €119,-)

Coravin, voor veel wijnliefhebbers bekend als het bedrijf achter het revolutionaire wijnconserveringssysteem, introduceert de Pivot. Een innovatieve gadget om je goede fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem heeft een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles en is vanaf nu verkrijgbaar voor een introductieprijs van €99,00. Een stopper wordt gebruikt om de kurk of schroefdop te vervangen en vervolgens wordt de Pivot op de stopper geplaatst. Door tijdens het kantelen van de fles de knop in te drukken, schenkt de Pivot de wijn uit de fles en plaatst het argongas in de fles. Het apparaat gebruikt dezelfde Coravin-capsules als de andere modellen en is gevuld met 100% argongas.

 

Sinterklaas en Kerst zullen dit jaar anders zijn dan anders, maar we wensen jullie alvast gezellige feestdagen!

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling