Sterrenproeven bij FG Food Labs - Of Je Wijn Lust?!

Sterrenproeven bij FG Food Labs

Sterrenproeven bij FG Food Labs

De Restaurantweek is voor ons een mooie gelegenheid om in een sterrenrestaurant te eten (of moeten we zeggen, dineren). Dit jaar hebben meer dan 500 restaurants door heel Nederland meegedaan aan de Restaurantweek. Voor slecht €22,50 kun je al genieten van een heerlijke driegangenlunch of voor €5,- meer smikkel je van een driegangendiner. Bij restaurants met een of meerdere Michelinsterren betaal je een toeslag.

Ezra koos dit keer voor FG Food Labs (1 ster) met aan het hoofd meesterkok François Geurds. Het FG concept bestaat daarnaast uit het FG Restaurant (2 sterren) en de FG Bistro. François Geurds is sinds 2011 benoemd tot SVH Meesterkok en heeft in verscheidene restaurants van over de hele wereld gekookt. Zo werkte hij als sous-chef bij The Fat Duck. In hetzelfde jaar dat Geurds daar werkte, werd het restaurant benoemd tot beste restaurant van de wereld! Geurds eigen restaurant kreeg al na negen maanden de eerste ster, vier jaar later (in 2014) kreeg FG restaurant haar tweede ster.

En fin… we dwalen af. Wat vonden we van ons avondje in een sterrenzaak? Onze derde sterrenrestaurant om precies te zijn: Bij Chapeau (2 sterren) in Bloemendaal en Blok (1 ster) in Amersfoort hebben we ook als eens een vorkje geprikt.

Vanwege werkzaamheden duurde de treinreis wat langer. Gelukkig is het FG Food Labs niet ver van Rotterdam Centraal gevestigd, een wandelingetje van ongeveer tien minuten. We werden hartelijk verwelkomt door een aardige mevrouw die onze jassen aannam, haar collega wees ons een plekje aan de bar. Het duurde even voordat ons wat te drinken werd aangeboden. Hilde ging voor een cremant de Limoux en Ezra voor een champagne (hij had gisteren al een cremant gedronken en wilde voor de afwisseling liever een champagne). Het eerste aperitief werd daarentegen al snel geserveerd: krokante zuurdesem met gekonfijte appel, daar bovenop een stukje paling met een saus van foie gras en wat haringkuit. Het zag er heel mooi uit! Zo mooi dat we vergaten om een foto te maken en direct begonnen met smikkelen.

Het voorgerecht (wel een foto van gemaakt) was rode poon, scheermesjes met zacht gegaarde prei, een groene mousse en nog een mousse van limoenblad (kefir). De witte mousse zorgde voor een exotische tint aan het gerecht. De scheermessen waren zo zacht en mals, dat ze bijna smolten in je mond. Hilde had nog wat cremant en Ezra’s champagne werd bijgeschonken. Na nog een amuse kregen we het hoofdgerecht geserveerd: een zacht gegaard stukje stoofvlees met een crème van topinamboer (ook wel bekend als aardpeer) en een hollandaise saus. Als groot liefhebber van topinamboer, was Hilde in haar nopjes met dit gerecht. In het glas zat een blend van Shirah en Grenache uit Spanje. Een verrassende keuze, vooral omdat de hollandaise saus erg zuur was. Ezra zou eerder gaan voor een wat zwaardere witte wijn. Desalniettemin, was de wijn en spijs combinatie niet verkeerd. Van het kaasplankje en het dessert hebben we zo genoten, dat we vergaten foto’s te nemen en te noteren wat we er op ons bord lag (op en top aan het genieten dus).

Een gezellige avond was het zeker, we verlieten het restaurant als laatste gasten. De ongedwongen sfeer van FG Food Labs sprak ons aan (niks geen statig sterrengedoe) en we hebben genoten van de kwalitatief goede keuken. We vonden het jammer dat het drinken en eten niet tegelijkertijd geserveerd werd. We zaten soms met lege glazen en vervolgens hadden we onze glazen nog niet op en kwam het volgende gerecht er al weer aan. Terwijl het juist zo fijn is om te kunnen genieten van mooie combi’s van eten en drinken. Lekker snoezig van het eten, wandelden we terug naar Rotterdam Centraal en gniffelden we over het jonge personeel van FG Foodlabs dat aan het einde van de avond kletste over de BZTshow.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling