Recept: El Dorade – Of Je Wijn Lust?!

Recept: El Dorade

Recept: El Dorade

Sherry pairing menu : Dorade met korstje van pecannoten

Mmm vis met een notenlaagje erop, lekker! Als je daar Amontillado bij serveert ligt het voor de hand om amandelen of hazelnoten voor het korstje te gebruiken. Hilde is echter allergisch voor die noten en Ezra is allergisch voor walnoten. Tja, waarom geen pecannoten gebruiken? Zo gezegd, zo gegoogled (want hoe maak je nou eigenlijk zo’n notenkorstje?). We raakten geïnspireerd door een recept van Laurence van As Cooked By Ginger. We vervingen de zeebaars door dorade en lieten de salade achterwege.

Ingrediënten (recept voor 4 personen):

  • 2 dorades
  • handvol pecannoten (of twee handjes als je kleine handen hebt)
  • 2 eetlepel rijststroop
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • peper en zout
  • olijfolie

Dit recept is niet lastig om te bereiden. Warm de oven voor op 180 graden. Maak daarna het notenmengsel. Hak daarvoor de pecannoten in kleine stukjes en doe ze in een kommetje. Voeg 2 eetlepels rijststroop, 1,5 eetlepel mosterd, 1 eetlepel en een beetje peper toe. Roer tot het goed gemengd is en proef even of het op smaak is. Neem een ovenschaal en vet die in met olijfolie.

Maak de vis schoon (ingewanden eruit, kop eraf, schubben gescrubd… we besparen je die foto’s) of praktischer, vraag in de viswinkel of ze de dorade voor je willen schoonmaken. Haal de dorades door de olijfolie. Leg de dorades in de ovenschaal met het velletje naar onderen. Schep het notenmengsel op de witte kant en verdeel gelijkmatig over de vis. Zet de schaal 15 à 20 minuten in de oven en schenk jezelf alvast een glas Amontillado in. Je kunt de vis ook in een pan klaar maken, in dat geval kun je ook prima het notenmengsel op het velletje smeren.

Eet smakelijk!

 

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling