Over ons - Of Je Wijn Lust?!

Over ons

Wij zijn Ezra en Hilde en ons wijnverhaal begint bij onze eerste date. Na een broodje falafel en een klassiek concert, nog een drankje doen bij wijnbar Talud9. Wat na babbelen over het concert en andere muziek met een fijn glas wijn. Ook al waren we niet gelijk smoor, onze gedeelde interesse in jazz en wijn zorgde in ieder geval voor genoeg gezelligheid. Naast Talud9 heeft Utrecht, vanzelfsprekend, nog meer leuke plekjes waar je goed kunt eten of een drankje kunt doen, die plekjes zijn we samen gaan ontdekken.

Zo gaan we graag vrijdagsavond na werk een wijntje (of twee) drinken bij Zies. Aan de bar is het idee ontstaan om samen een wijnblog te beginnen. Allebei zijn we nogal enthousiast over wijn. Ezra verslindt de Winelife en de Perswijn en zuigt als een spons de weetjes over wijn op. Het volgen van een wijncursus was voor hem een logische stap. Hilde kan zich nog goed herinneren dat ze in Parijs een ultieme wijn&kaas combi heeft geproefd (de exacte combi weet ze helaas niet meer, iets met een Côte du Rhone). De ervaring dat de wijn en kaas zó goed bij elkaar kan passen heeft haar verrast en was een echt genietmoment. Ze is een tijdje zo’n cheesegeek geweest dat ze een poosje bij De Kazerij Stalenhoef heeft gewerkt.

Ons enthousiasme over wijn (en aanverwante zaken) willen we graag met je delen. We vinden het gaaf dat wijn zo’n gevarieerd product is. Er is meer dan het onderscheid tussen wit en rood. Er zijn veel soorten druiven en daarnaast heeft onder andere het weer en de grond waarop de wijnranken groeien ook invloed op hoe je wijn gaat smaken. Super interessant, vind je niet? Er valt zoveel te ontdekken over wijn en dat doen we graag samen met jou. We willen op een toegankelijke manier schrijven over wijn, het proeven ervan en wijn&spijs combi’s en we delen graag ervaringen over gave restaurants en bars met je.

Heb je vragen, opmerkingen of een leuke tip? Of wil je graag met ons samenwerken klik dan hier!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling