Jazz in the city - Of Je Wijn Lust?!

Jazz in the city

Jazz in the city

Donderdagavond, eerst thuis een hapje eten. Spruitjes stonden op het menu, nee niet op oma’s wijze (gaar gekookt met hoop bechamelsaus erover) maar kort gestoomd en daarna in de wok. Wat uitjes, spekjes, feta en aardappels erbij en smullen maar. Er stond een Riesling van Cliffhanger koud, in principe een ware alleskunner, maar voor dit gerecht misschien iets te zoet. Een bescheiden glaasje water dan maar. Niks uitbuiken op de bank vanavond, maar hup op de fiets richting één van onze favoriete wijnbars in Utrecht.

Bij VinVin vindt iedere eerste en derde donderdag van de maand een jazzavond plaats. Ondanks dat wij jazzfanaten én wijnliefhebbers zijn, waren we nog niet naar een jamsessie geweest… de hoogste tijd dus om een keer te gaan. VinVin heeft een in het oog springende ‘wijnmuur’ waarop zo’n acht witte en acht rode wijnen staan. Naast deze suggesties staan er nog meer mooie wijnen open. Julian geeft graag advies over de wijnen die hij schenkt, hij is een gepassioneerde autodidact met kennis van zaken.

We namen plaats aan een tafeltje bij het raam, de loungebanken waren vanzelfsprekend al bezet. Hilde had stiekem zin in cola en Ezra in koffie, maar toch beide een glaasje rood gekozen (we waren tenslotte in een wijnbar). Hilde proefde de Bardolino: een wijn laag in tannine met aroma’s van kers en cassis. Ezra had dinsdag tijdens de wijncursus een Pinot Noir gehad en koos ook nu voor een Pinot Noir, eentje van het huis Lorgeril. Deze wijn was net als die van Hilde laag in tannine en Ezra proefde cranberry, framboos en laurier. Fijne soepele wijnen! Nadat de proefnotities opgeschreven waren, werden de wijnschriftjes opgeborgen (vandaar dat deze blog aan de korte kant is). Wij krijgen enorm veel energie van livemuziek en we hebben dan ook genoten van de jamsessie. Zeker de moeite waard om nogmaals heen te gaan.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van VinVin om op de hoogte te blijven van andere gave activiteiten. Zo vindt elke eerste zondag van de maand een ‘open proeverij’ plaats bij VinVin.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling