Haute cuisine, wijn en cultuur proeven in Maastricht - Of Je Wijn Lust?!

Haute cuisine, wijn en cultuur proeven in Maastricht

Haute cuisine, wijn en cultuur proeven in Maastricht

Hilde gaf Ezra voor zijn verjaardag een weekendje weg naar Maastricht. Ezra had van te voren al een aantal restaurants uitgezocht waar hij graag wilde eten. Op Hildes verlanglijstje stonden de Boekhandel Dominicanen en het Bonnefantenmusem.

Tijdens het wandeltochtje van het station naar het hotel Le Monastère viel ons meteen op dat Maastricht zoveel bistro’s/restaurants en leuke winkeltjes kent. Na het droppen van onze bagage, vervolgden we onze wandeling naar Beluga Loves You (en wij houden van Beluga), een restaurant bekroond met twee Michelinsterren. Hilde begon met een mocktail, een alcoholvrije cocktail en Ezra trapte de lunch feestelijk af met een glas bubbels, een Blanc des Blancs van Ruinart. Toen de amuses op waren en glazen leeg, was het tijd om de lounge te verlaten en de lunch voor te zetten. We genoten van vijf uitstekende gerechten met bijpassende wijnen. Vooral het pastagerecht met pompoen sprong er voor ons echt uit. De gerechten smeekten echt om opgegeten te worden, het fototoestel en de telefoons bleven dan ook het grootste gedeelte van de tijd in onze tas… (sorry guys).

 

 

 

Tip! Wil je ook een keer in een sterrentent eten, maar wil je niet je spaarrekening plunderen? Ga eens lunchen in plaats van dineren.

Op nog geen tien minunten lopen van Beluga Loves You ligt het Bonnefantenmuseum, een aanrader om daar na een lunch of voor een diner naar binnen te huppelen (lang leve de museumjaarkaart). Typerend aan het museum is de koepel, die ook van de binnenkant erg mooi is. Kunstenaar Stanley Donwood heeft de binnenkant van de Cupola onder handen genomen. ook heeft hij de meeste albumcovers van de band Radiohead gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de soundscapes die opstaan in de koepel zijn gecomponeerd door Thom Yorke de frontman van Radiohead.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tot rust komen in Bonnefantenmuseum 😇#lekkerluierenineenzitzak #zitzak #museum #lekkerwegineigenland #maastricht #bonnefantenmuseum

Een bericht gedeeld door Hilde Visser (@hildevisser030) op

 

De binnenstad van Maastricht is ook een waar feest voor shoppers. Je kunt verdwalen in de verschillende straten met leuke boetiekjes of ga naar de Mosae Forum waar de bekende winkels zijn gevestigd. Als boekverkoper en vertaler wilde Hilde natuurlijk ook dolgraag naar Boekhandel Dominicanen, de boekhandel bevindt zich in de voormalige Dominicanerkerk. Ezra wist hier voor een prikkie de Dikke van Dam op de kop te tikken. Naast veel nieuwe boeken heeft de Dominicanen ook een grote tweedehandsafdeling.

 

In het Jekerkwartier moet je zijn voor de gastronomie. Voor ieder wat wils, van simpele bistro’s tot eten op niveau. Wij kozen voor een stevige lunch bij Café Sjiek. Van hun wijnkaart begon Ezra een beetje te blozen. Grote namen, onbekende wijnboeren en oude jaargangen, kortom bij Café Sjiek kun je genoeg toffe wijnen drinken. Aan reserveren doen ze niet, is Café Sjiek vol?

 


Loop dan door naar Meesters in Wijn, een café/restaurant en wijnwinkel in één. Naast heerlijke wijnen, kun je er terecht voor een kaasplakje of een diner. Meesters in Wijn is door tijdschrift Perswijn uitgeroepen tot wijnbar van het jaar.

Het weekend vloog voorbij, we hebben nog veel te ontdekken in Maastricht. Gelukkig ben je vanuit Utrecht al in twee uur in deze prachtige stad.

 

 

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling