Geproefd Riporta Primitivo di Manduria - Of Je Wijn Lust?!

Geproefd Riporta Primitivo di Manduria

Geproefd Riporta Primitivo di Manduria

Een rode krachtpatser om te drinken tijdens het kerstdiner. Wij proefden de wijn alvast voor met Hildes ouders tijdens een luie zondagmiddag: een golfwedstrijd kijken met een lekkere borrelplank en een stevig glas wijn.

Op het oog

De wijn heeft een enigszins doorschijnend paarsrode kleur.

Neus

We ruiken specerijen als nootmuskaat en zoethout, en daarnaast ook zondoorstoofde kersen. De wijn heeft licht groene tonen.

Mond

De Primitivo di Manduri is een rijke en volle wijn. De specerijen proef je goed terug in wijn. Ook is de alcohol goed waarneembaar (14%!). De wijn heeft best een lange afdronk.

Conclusie

Bij de Gall hebben ze deze wijn niet voor niets onder de ‘Big Reds’ geschaard. Een wijn waar je niet omheen kunt. Alles in deze wijn is veel. Veel kersen, veel specerijen, veel alcohol. Wat ons betreft een goede begeleider tijdens het kerstdiner. Of er nu een clichématige ragoutbakje of een (wild)stoofpotje op het menu staat, deze rode krachtpatser is je vriend. Ook bij het kaasplankje kun je de wijn prima doorschenken. De laatste keer dat we een ‘Big Red’ dronken, was bij het Rijks in Amsterdam. Waar ze een gekoelde primitivo schonken bij een millefeulle van rode biet met een beurre blanc saus. Het klinkt erg tegenstrijdig, maar wat ging dat perfect samen!

Benieuwd naar de wijn? Klik dan hier.

PRIMITIVO DI MANDURIA (€9,99) | 14%

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling