Geproefd Lavis Sauvignon Blanc - Of Je Wijn Lust?!

Geproefd Lavis Sauvignon Blanc

Geproefd Lavis Sauvignon Blanc

De Cantina Lavis is een jonge wijn, die je ook jong moet drinken. Heerlijk bij salades met geitenkaas of vette vis als forel. Of wat dacht je ervan om de witte wijn te schenken tijdens de lunch bij een quiche?!

 

Op het oog

De wijn heeft een lichtgroene gloed. We zien heel kleine bubbeltjes tijdens het inschenken maar de wijn heeft geen pettiance.

 

Neus

Steek je neus in het glas en de geuren komen je tegemoet! Zeer aromatisch met geuren als gras, buxus, kruisbes, citroen, winegums en dille. De wijn rook in het begin ook een beetje naar kool, maar dat ging gelukkig na een tijdje weg.

 

Mond

Je proeft frisheid, na een tijdje begint je mond al speeksel aan te maken. Een teken dat de wijn veel zuren heeft. Ook de aroma’s die hierboven besproken worden proeven we terug. Toch heeft de wijn wel iets meer tropisch fruit, denk aan passievrucht en meloen.

 

Conclusie

Een lekkere en ongecompliceerde wijn met veel karakter. De wijn is niet heel complex, maar dat zorgt in combinatie met de zuren dat je snel zin hebt in een volgend slokje. Heerlijk tijdens een late lunch in het weekend, schenk de Cantina Lavis bijvoorbeeld bij een groene salade met forel. Ben je een vegetariër? Geen probleem, een heerlijke quiche of salade met groene aspergers kan de wijn ook prima hebben. Zelf hebben we de wijn tijdens een spontane borrel geopend met een geitenkaasje.

 

Benieuwd naar de wijn? Klik hier om de wijn te bestellen.

Sauvignon Trentino DOC (€9,29) | 12,5%

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling