Geproefd Bodegas Toresanas - Orot - Of Je Wijn Lust?!

Geproefd Bodegas Toresanas – Orot

Geproefd Bodegas Toresanas – Orot

Wij zijn fan van de Orot van Bodegas Torenas! Waarom? Om dat deze wijn leuk geprijsd is én goed smaakt. We bestellen deze wijn dan ook al een aantal jaren per doos bij Okhuysen. Naast de Orot die we hieronder bespreken maakt Bodegas Toresanas ook een Roble, die nog een tijdje in Amerikaans-eikenvaten heeft gelegen en hierdoor een extra likje vanille krijgt.

Op het oog

Een wijn met een intens paarse kleur. Dit geeft vaak aan dat het jonge wijn is, die meestal niet op eikenvaten heeft gerijpt.

 

Neus

Bij wijze van experimentje hebben we de wijn op verschillende momenten over de dag geproefd om te kijken of er ook een verschil zit tussen het eerste glas wijn en de laatste. Toen de fles net openging rook de wijn erg naar bloemen en in het bijzonder naar rozen. Ook roken we iets van metaal en rode en zwarte bessen. Twee uur later was de wijn al veranderd, en kwamen tonen van cassis en braam naar boven.

 

Mond

Het eerste glaasje leek de wijn nog niet in balans. Plakkerige tannines (een vrij droog gevoel in de mond), een zure afdronk en onze kelen prikkelden een beetje van de 14,5% alcohol. Gelukkig werden we van het tweede glas wel blij. De tannines leken iets zachter te zijn geworden en ook de zuren en de alcohol kwamen meer in balans. De tonen van cassis, braam en bessen kwamen terug.

 

Conclusie

Een lekkere en ongecompliceerde fruitige wijn, perfect om te drinken tijdens een spelletjesavond met vrienden of avondje bankhangen. Een allemansvriend, dus erg handig bij feesten en partijen!

Heb je zelf zin gekregen in een fles Orot, bestel ‘m hier.

 

Lees hier een andere wijn die we hebben geproefd.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling