DMZ Chenin Blanc 2017 - Of Je Wijn Lust?!

DMZ Chenin Blanc 2017

DMZ Chenin Blanc 2017

Wijnweetje: De Morgenzon is een Zuid-Afrikaans huis in Stellenbosch. Al sinds 1679 wordt er op hun grond wijn gemaakt. Sinds 2003 is De Morgenzon in handen van Wendy en Hylton Appelbaum. De DMZ-lijn telt vijf cepages, wij proefden de Chenin Blanc 2017. Wist je trouwens dat er elke dag barokmuziek opstaat in de wijngaarden, het wijnhuis en de kelder waar de wijnen rijpen? Een prettige omgeving zorgt voor goede wijn volgens de familie Appelbaum. Maar dat terzijde, let’s taste!

Geur: Zelfs met onze hooikoortsneuzen roken we geuren van perzik, limoenschil, boter en heel lichtjes ook toast.

Smaak: Vooral de secundaire aroma’s, de boter en toast, stonden te popelen onze smaakpapillen te veroveren. Daarna kwamen de perzik en limoenschil om de hoek kijken. Ondanks de fruit- en botertonen behoudt de wijn genoeg frisheid en heeft de Chenin Blanc een subtiel zuurtje.

Wijnspijstip: Wij hebben De DMZ Chenin Blanc 2017 gedronken bij witte asperges met ham en een gekookt eitje. Gebroken ei, zoals onze zuiderburen zo mooi zeggen (een hardgekookt ei in kleine stukjes gescheden). Het gerecht haalt de fruitaroma’s in de wijn naar boven en zorgt ervoor dat de wijn beter in balans is. We waren onder de indruk  van deze transformatie. Geen zin in asperges of is het seizoen alweer voorbij? Schenk de wijn ook eens bij een makreelsalade.

Muziektip: El Grillo van Josquin Desprez.

Met dank aan Wijnkoperij Platenburg (Rotterdam).

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling