Craft & Origin - Organic White Wine 2016 - Of Je Wijn Lust?!

Craft & Origin – Organic White Wine 2016

Craft & Origin – Organic White Wine 2016

Er zijn een aantal trends gaande in wijnland: hippe labels, vergeten druiven die een nieuwe kans krijgen en mannen met baarden die wijn maken(en drinken). Wat deze trends gemeen hebben ? Het zijn stuk voor stuk pogingen om ook jonge mensen (18+ natuurlijk) aan het gefermenteerde druivensapje te krijgen.

De Gall & Gall springt hier mooi op in en kwam afgelopen maand met het hippe wijntje Craft & Origin, wijn uit een veredelde bierfles à 50CL.

✔️ Hippe label, inclusief vliegende varkens

✔️Funky flesje

✔️ Eco keurmerk

Op het etiket op de achterkant staat dat de wijn helemaal anders is dan de wijnen die je ooit geproefd hebt. De makers van Craft & Origin willen zich niet aan de gevestigde manier van wijn maken houden. Weg met de regels, om te kunnen genieten van wijn heb je alleen vrienden en goede muziek nodig. Stiekem zijn het allemaal ingrediënten van een goed concept en… een slechte wijn. Maar niets is minder waar! Deze Zuid-Afrikaanse wijn heeft een beetje hout en een beetje malo* gehad. Daarnaast proef je lekker veel fruit, zoals perzik en nectarine. Verfrissend is de Craft & Origin zeker. Wat juist wel lekker is op een warme dag. Dat de gebruikte druiven niet op het etiket staan, is wat dubieus. Als we onze neus en smaakpapillen op scherp zetten dan twijfelen we tussen chardonnay of chenin blanc. Na raadpleging van de Gall & Gall website, blijkt dat we er niet ver naast zaten. Craft & Origin bevat sauvignon blanc en chenin blanc.

Nu blijkt dat de wijnmakers hebben gekozen voor het bierflesjesformaat, zodat je uit de fles kunt drinken. Dat vonden wij nou net wat te ver gaan en wij schonken het daarom, volgens de regels, in een wijnglas ????. Voor een zomerse picknick in het park is de Craft & Origin een topper (nooit meer de angst dat je wijnglazen een picknick niet zullen overleven). De prijs van de wijn is €4,99. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Dorst gekregen of ben je benieuwd naar de Craft & Origin? Neem een kijkje op de website van Gall & Gall. BTW, ze hebben ook een rode variant.

*Malolactische gisting: Harde appelzuren worden omgezet naar zachtere melkzuren. Wat zich qua smaak en geur kan uiten in tonen van boter, room en kaas (maar je mag dit gerust weer vergeten).

1 Comment

  • Poppy

    Beantwoorden 7 juni 2017 22:49

    Gaan we zeker een keer proberen!

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling