Chateau La Patache (rood) – Badine de la Patache – Pomerol – 2015 – Of Je Wijn Lust?!

Chateau La Patache (rood) – Badine de la Patache – Pomerol – 2015

Chateau La Patache (rood) – Badine de la Patache – Pomerol – 2015

Wijnweetje: Chateau La Patache beslaat negen verschillende percelen met elk een andere samenstelling van de bodem, ook hier is crasse de fer aanwezig.

Geur: De neus van deze wijn is erg fruitig met tonen van framboos en aardbei. Houtgebruik is goed te herkennen in de aroma’s als tabak en ceder. Een wijn met voldoende tannine en veel alcohol.

Smaak: Wijnmaker Jérôme Aguirre vindt zuur erg belangrijk, dat pakt goed uit! De wijn is erg spannend door de verschillende aroma’s die tevoorschijn komen. Bij ieder slokje ontdek je meer. Zoals de fruitaroma’s die hierboven beschreven staan. Na een tijdje proefden we ook donker fruit als cassis en bosvrucht. De afdronk van deze wijn is lang en plezierig.

Wijspijstip: In tegenstelling tot de Enclos de Viaud is dit een wat stevigere wijn waar je het beste wat bij kunt eten (tenzij je van zwaardere wijnen houdt). Een wijn voor de herfst en winter, perfect hierbij is een stoofschotel of wild.

Helaas zijn de wijnen van Vignoble K nog niet te koop in Nederland. Ben je van plan om naar de Bordeauxstreek te gaan, aarzel niet om een chateau van hen te bezoeken. Klik hier voor meer info.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling