Château Haut-Brisson (rood) – Saint-Émilion – 2015 – Of Je Wijn Lust?!

Château Haut-Brisson (rood) – Saint-Émilion – 2015

Château Haut-Brisson (rood) – Saint-Émilion – 2015

Wijnweetje: Château Haut-Brisson is het eerste chateau wat Peter Kwok gekocht heeft. De druiven staan op grond die rijk is aan klei. Bijkomend voordeel is dat de druivenstokken in jaren met weinig regenval toch water uit de grond kunnen halen. Kleigrond houdt namelijk goed water vast. De wijnen aan de rechteroever van Bordeaux worden voornamelijk gemaakt van merlot, voor de Château Haut-Brisson 2015 wordt daarnaast nog 10% cabernet franc gebruikt.

Geur: Als je deze wijn blind zou ruiken, zou je haast denken dat het een wijn is uit de linkeroever, waar veel cabernet sauvignon staat aangeplant. Dit zijn wijnen met veel donker fruit als kers, zwarte bes en met als houtaroma ceder. Je ruikt en proeft dit ook terug in de Haut-Brisson, naast andere aroma’s als besjes, cassis en iets van zoethoutdrop.

Smaak: De wijn heeft flinke tannines en is hoog in zuur, dit zorgt voor een evenwichtige wijn. Fruit voert de boventoon in de afdronk.

Wijnspijstip: Deze wijn wordt ook geschonken in Restaurant Le 7, het restaurant van La Cite du Vin in Bordeaux. En dan niet als begeleider van een steak of entrecote, maar met een Pavlova met vers fruit.

Helaas zijn de wijnen van Vignoble K nog niet te koop in Nederland. Ben je van plan om naar de Bordeauxstreek te gaan, aarzel niet om een chateau van hen te bezoeken. Klik hier voor meer info.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling