Chakana Mendoza Nuna Estate Malbec - Of Je Wijn Lust?!

Chakana Mendoza Nuna Estate Malbec

Chakana Mendoza Nuna Estate Malbec

De dagen worden korter, de avonden langer. Tijd om de frisse witte wijnen om te ruilen voor de rode krachtpatsers. Maar HOOOO! Er zijn natuurlijk genoeg mensen die alles er tussen in ook goed vinden. Ook wij horen bij die groep. We proeven deze keer een Malbec uit Argentinië.

We reizen af naar het Andesgebergte. Op bijna één kilometer hoogte in Lujan de Cuyo in Argentinië, heeft Chakana een aantal hectare malbec aangeplant. Op zulke hoogtes is het makkelijk om biologisch te werk te gaan, onder andere omdat ongedierte hoogtevrees heeft (lees: zo hoog is het moeilijker overleven voor ongedierte). Ook de Chakana Malbec is een biologische wijn.

Dieppaars van kleur, alsof de wijn nog superjong is. En zo proeft ‘ ie ook! Bessen, kersen en daarnaast fijne kruidigheid. Typisch voor malbecwijnen zijn de viooltjes in de neus, die ruik je ook in deze wijn terug.

Fluwelig op de tong, met genoeg zuren die het fruitkarakter benadrukken. Hou je niet zo van rode wijnen met flinke tannines, dan moet je deze malbec eens proberen!

Deze wijn hebben wij van Wijnkoperij Platenburg voor €9,95. Wij proefden de 2016, maar op de website van Platenburg staat de nieuwe jaargang al op je te wachten.

 

*Alle wijnen in de Geproefd sectie zijn geproefd met het proefglas van Spiegelau.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling