Agustí Torelló Mata Gran Reserva Brut Nature - Of Je Wijn Lust?!

Agustí Torelló Mata Gran Reserva Brut Nature

Agustí Torelló Mata Gran Reserva Brut Nature

Wijnweetje:  Bij Agustí Torelló Mata degorgeren en bottelen ze de cava’s alleen als er een order wordt geplaatst. Dat wil zeggen dat de wijnen die nog niet besteld zijn extra lang op hun dode gistcellen liggen. Klinkt best vies die dode gistcelen, maar schijn bedriegt want hierdoor krijgt de cava extra tonen van gist, brood en brioche (dat klinkt al een stuk beter, hè).

De Gran Reserva Brut Nature is vergeleken met de Brut al een serieuze cava. Deze wijn heeft langer op de gisten gelegen dan zijn jongere broertje. Bij de Brut Nature voegen ze geen liquor d’expédition toe (een minibeetje wijn met suiker). Mocht je niet zo van zuren in mousserende wijnen houden, dan kun je opgelucht ademhalen want cava is vaak minder zuur dan champagne.

Hoe proefde de cava? Het fruit van de Reserva is bijna verdwenen, maar in de verte proef je nog peer en abrikoos. De aroma’s van het gist, tonen van brioche, toast en amandelen, krijgen de overhand. De bubbels zijn kleiner van structuur vergeleken met de Brut en zijn niet zo agressief.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling