3X uiteten in Parijs - Of Je Wijn Lust?!

3X uiteten in Parijs

3X uiteten in Parijs

Afgelopen voorjaar waren we een paar dagen in Parijs. Onderstaande drie plekken willen we graag met je delen, want we waren onder de indruk van de wijnen en het lekkere eten!

Les Climats: hét restaurant voor Bourgogneliefhebbers

In dit restaurant hebben ze heel heel veel Bourgognewijnen op de kaart staan. Zeiden we kaart… de wijnkaart is een heel boekwerk. Heerlijk voor nerds om uren in te turen (minder gezellig voor je tafelgenoot). Vind je zoveel keuze juist te overweldigend, vraag de sommelier om advies. Zij/hij kan een wijn uitkiezen die mooi bij je gerecht past. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Tijdens zonnige dagen kun je in de lente en zomer lunchen op het terras. Helaas was het terras dicht toen wij bij Les Climats waren. Vind je dat chique gedoe maar niets? Ga eens een hapje eten bij de hippe bar Déviant of het mini-restaurant Vivant II.

Déviant: bar met serieuze gerechten

Vind je het leuk om meerdere smaken te ontdekken? Waarom braaf een voor-, hoofd- en nagerecht bestellen, als je ook een avond lang kunt genieten van meerdere kleine gerechtjes? Kun je op deze twee vragen volmondig ja antwoorden, ga dan eens langs bij Déviant. Ze hebben een kleine keuken, waarin ze creatieve gerechtjes bereidden die perfect zijn om te delen. Wij werden blij van de witte asperges in filodeeg. En het lam dat tien uur zacht gegaard was… het vlees was zó ontzettend mals!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Agneau de 10h. #onmangequoicesoirlesgars

Een bericht gedeeld door Déviant (@deviantgram) op

Kies een mooie fles natuurwijn uit of bestel per gerechtje een ander glas (wij kozen voor het laatste). In Nederland zijn we nog niet zo gewend aan natuurwijn, maar in Franse restaurants zijn les vins naturels al behoorlijk ingeburgerd. Is een hele avond staand eten en drinken niet voor je weggelegd, maar hou je wel van natuurwijnen? Loop dan een paar deuren verder en ga eten bij Vivant (zelfde eigenaar als Déviant).

Vivant II: Bonsoir Bienvenu!

In dit restaurant wordt elke gast op een wel heel bijzonder gastvrije manier begroet: het hele team roept met luide stem “Bonsoir Bienvenu” (Goedenavond, wees welkom) als een klant binnenstapt. Dit houden ze consequent de hele avond vol, wat zorgt voor een gemoedelijke en gezellig sfeer. Die gemoedelijkheid komt ook tot uiting in de tafelschikking, of een gebrek daaraan. Bijna alle gasten dineren aan de bar, alleen achter zijn twee tafeltjes beschikbaar, hierdoor kun je ook makkelijk een praatje maken met de koks, de sommelier of de buren. Ook bij Vivant kun je interessante natuurwijnen proeven.

Benieuwd wat de medewerkers van Vivant II doen, als ze niet aan het werk zijn. Bekijk eens het onderstaande filmpje van Vice.

Let op: Déviant en Vivant zijn in het weekend gesloten.

Enne… is je middelbare schoolfrans te ver weggezakt om je goed verstaanbaar te kunnen maken? No problem, bij bovenstaande restaurants spreken ze gewoon Engels.

No Comments

Post a Comment

Hey volg je ons ook al op social?!

Furmint
Isabella
Trebbiano
Eiswein
Yaen
Riesling